Wednesday, April 11, 2007

Coyaihque 11.4-07

Naa har jeg kommet til neste maal for turen, og baade folk og fe har det bra. Hestene trengte aa hvile litt og vi og handle litt saa tiden gaar og vi utforsker bylivet her.



Turen hit har vaert fantastisk flott og vi har hatt mange minnerike opplevelser med mye fantastiske folk. Vi har moett en fantastisk gjestfrihet her og baade vi og hestene har blitt stelt godt med.

Da vi la ut paa veien tok det lit tid foer vi fikk gode rutiner med pakking og reising, men det tok ikke lange tiden foer det var paa plass og etter det har det bare vaert aa nyte livet paa veien. Og vi har vaert heldige med vaeret saa det har virkelig vaert en nytelse. Varmt og godt og masse sol, med ville epler og mange lammesteker paa forskjellige gaarder.

Nar vi reiser langs veien paa denne maaten har vi mye tid til aa sitte og tenke og observere de smaa forandringene i natur og landskap. Dette blir en viktig del av dagen sammen med moetene med alle som stopper og tar bilder eller de lokale som er nyskjerrige og innviterer oss paa en matesito. Det beste er at vi blir tatt serrioest av de som bor her og de er imponert over at vi er to jenter som reiser alene paa denne maaten, vi faar mye respekt og en ypperlig mulighet til aa faa et innblik i folks hverdagsliv her paa bygda. Av gutta her blir vi behandlet som kvinner men samtidig prater de med oss om mansting, slik osm stoerelse paa gaarden og hvordan det staar til med kyrene, hvor mye en hest koster og hva slags utstyr som er bra og ikke. Med kvinnene handler det mer om mat og hus og slikt, gennerelt sett saa er det lettere aa faa kontakt med mennene en med damene. Samtidig har vi opplevelsen av at de gamle damene rundt paa bygda er saa glad for og se noen jenter og for aa faa muligheten til vise oss sitt liv. Det er nemmelig slik at gaardene her er langt fra hverandre og siden kvinnene hver dag maa lage middag og ta seg av barna er det vanskelig og ta en dag fri for aa dra over og besoeke nabo kona. Dermed saa sitter de hele aaret paa gaarden og ser ikke saa mange andre en kompisene til mannen som stikker innom en gang imellom naar de er ute og sjekker om kyra har det bra.

Vi har opplevd og blitt tatt imot som doetre og gamle damer som har graat naar vi har dradt etter en dag. Menn som har vaert saa imponert over hva vi gjoer at de nesten loeper over til naboen med det samme for aa fortelle dem at vi er der, og som kommer loependes med saueskinn og hermetiserte frukter til oss. Og tilstadig moeter vi personer som har hoert om oss eller som har kjoert forbi oss paa veien. Det artigste er naar vi kan stoppe utenfor supermarkede her i Coyhaique og slaa av en prat med en gammel kone om at faren til noen 10 mil unna doede for ikke saa lenge siden og gi dem nyheter om hvordan det staar til der i gaarden. Det faar meg til og foele meg som lokal, og det liker jeg.

En ting jeg laerer her og som jeg har opplevd andre steder jeg har reist ogsaa er hvor verdiful gjestfrihet er, og her er gjestfrihaten stor, det er noe spessielt naar du kommer en plass og de slakter et lam for deg og lager en liten fest fordi du tilfeldig vis stoppet for aa spoerre etter veien... Det er spessielt naar vi drar og de spoer med forhaapnigsfull stemme.. "Naar kommer dere tilbake"? "Naar dere kommer er dere hjertlig velkommen til og bo her hos oss". Det er og roerende naar noen vi nesten ikke kjenner gir oss gaver fordi de mener vi har brukt for det paa reisen vaar, og oensker oss god tur videre.
Jeg haaper jeg kommer til aa vaere like gjestfri naar jeg en gang har et hus og innvitere folk inn i!

Hoesten har kommet her til Patagonia og fargene er vakre, maten god og livet enda bedre.

Jeg gleder meg til vi legger ut paa veien igjen og til alle opplevelsene som venter oss.

2 Comments:

Blogger Victoriano Sáez Hidalgo said...

Hi Nora, the pictures of your blog are very beautiful, they're artistic. You're very beautiful too, sweet and tender. According see it, you are a lover of nature, with high sensitivity to the environment, and conveys a desire intimate contact with nature and the search for original, as artistic, as humans. From the little that we could talk that day at the fair artisanal and I appreciate that you're a nice person, intelligent and beautiful inside and out. I hope and I wanna that this very well, you go very well in your tour of Chile. That you are very happy in your life. Take care, see you soon my dear friend...A kiss and a affectionate hug from Victoriano. Good bye, Nora.

8:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hola Nora!! actualiza tu pagina para saber más de ti! fotos fotos fotos!!
un tremendo abrazoooo!!! feliz navidad!! saludos de mi familia =)
May

4:46 AM  

Post a Comment

<< Home